title

KINDEREN

kids overgewicht
kind eet spruit

Overgewicht wil zeggen dat uw kind te zwaar is en te veel lichaamsvet heeft.

Om te weten of uw kind te zwaar is, kunt u kijken of het gewicht past bij de lengte en leeftijd van uw kind.

De BMI-meter van het Voedingscentrum rekent dat voor u uit. Een kind dat ouder of langer is, mag meer wegen dan een kind dat nog jong en klein is.

Een kind dat te zwaar is, heeft meestal meer moeite om te bewegen en te sporten. Het doet minder snel mee aan spelletjes die veel energie kosten.

Omdat een kind met overgewicht zich soms schaamt of gepest wordt, kan het zich onzeker en eenzaam voelen.

Overgewicht op jonge leeftijd vergroot de kans dat iemand ook later last houdt van overgewicht. Ook heeft een kind met overgewicht meer kans om later een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes) of gewrichtsklachten te krijgen.

Een gezonde leefstijl is voor elk kind erg belangrijk. Het gaat vooral om regelmatige lichaamsbeweging en gezonde eetgewoontes. Het helpt het best als het hele gezin meedoet met de gezonde leefstijl.

Als het gewicht van uw kind gelijk blijft heeft u al veel bereikt. Afvallen is meestal niet nodig: omdat uw kind nog groeit gaat het gewicht steeds beter bij de lengte passen.

Sinds een half jaar gebruik ik een speciaal programma voor kinderen, ze kunnen hierbij zelf hun stippen sparen om te eten. Elk product bevat een stip rood groen of blauw, uw kind leert in korte tijd of het product veel of weinig stippen bevat dus of het goed is of minder goed.
Erg leerzaam en doeltreffend.