title

WIE BEN IK?

DSC02992
 

Mijn naam is Margret Eppink. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en voedingscoach. Sinds 2009 ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. (BGN)

In mijn praktijk aan huis  geef ik voedingsadviezen en begeleid ik gezonde mensen met gewichtsproblemen. Ik begeleid volwassenen mannen/vrouwen,  gezinnen met kinderen, tieners, pubers, adolescenten, zwangeren,  en ook de ouderen onder ons.

Motivatie

Naast het geven van adviezen is het motiveren een belangrijk onderdeel van mijn werk. De kunst is om in goed overleg tot een gezondere leefstijl te komen. Je mag zeker niet het gevoel hebben dat je aan het lijnen/diëten bent. Je verandert je eetpatroon en hierbij ga je je beter voelen en val je af.

Afvallen moet je geleidelijk doen. Wie een streng dieet volgt, houdt dat maar korte tijd vol. Maar het ergste komt daarna: zodra je stopt met het strenge dieet, word je al snel weer zwaarder dan je ooit geweest bent. Dit is het bekende 'jo-jo effect'. Daarom kies ik samen met de cliënt voor de langere termijn en schrijf voldoende voeding voor om je prettig te blijven voelen.

Aangesloten bij BGN

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland controleert op een goede opleiding en regelmatige bijscholing van de leden en kent ook een klachtenregeling. Leden van de Beroepsvereniging werken volgens vastgestelde richtlijnen waardoor de klant verzekerd is van een professionele aanpak.