title

GENIET!

GENIETEN IS ONTSPANNEN

BEWEEG!

EET!

DRINK!

home-main-img-7
blogfeatured12
drinking-water

Het belang van bewegen kan niet genoeg worden benadrukt. Regelmatig bewegen houdt je fit. Het stimuleert ademhaling en bloedsomloop, spieren en gewrichten worden soepeler en sterker. Het verlaagt de bloeddruk,  cholesterol- en het suikergehalte.

Ook helpt voldoende beweging hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht te voorkomen. Probeer iedere dag 30 minuten te bewegen en je voelt je fitter, bovendien voel je je er ook geestelijk beter door.

Gezond eten zorgt ervoor dat je lichaam in balans blijft. Gezonde voeding  vecht tegen ziekmakende bacteriën, en repareert dingen die stuk zijn in je lichaam, zoals wondjes, spierpijn rode en witte bloedcellen.

Gezonde voeding zorgt voor voldoende energie om te kunnen werken fietsen, wandelen , ademhalen, trap lopen en sporten.

Gezond eten betekent dat je kiest voor producten met veel voedingsstoffen, zoals fruit en groente, brood en aardappelen. Kortom: gezond en voedzaam eten is echt superbelangrijk.

 Bij mij in de praktijk kun je je eetpatroon laten checken samen met een weegconsult zodat je weet wat je vet- en spiermassa is.

Drink minimaal 1,5 liter water per dag.

Een mannenlichaam bestaat voor 63% uit water, een vrouwenlichaam voor 52%. water is onmisbaar voor een gezond lichaam.

 Water transporteert voedingsstoffen naar alle weefsels en cellen en voert afvalstoffen af. Het zorgt voor een goede spijsvertering en maakt dat we goed kunnen bewegen en denken.

Fabel: van water val je af.... 

conclusie: je drinkt water dit vult je maag en daarom heb je minder eetlust.

Water is er voor iedereen en altijd te verkrijgen, houd daarom altijd een flesje bij de hand