title

ERVARINGEN

Op deze pagina leest u ervaringen van mensen die reeds onder begeleiding van Gezond & Fit hebben gestaan.

Marcel Kuipers
Anne
Marcel Kuipers

marcelkuipers

Ik ben Marcel Kuipers en wil even iets vertellen over mijn ervaringen bij Margret. Het eerste wat ik wil aanhalen is het waarom afvallen. Iedereen zal zeggen omdat ik te zwaar ben dat was bij mij ook wel zo maar de aanleiding was een knie operatie waarbij ik een knieprotegé kreeg. En natuurlijk te horen kreeg dat het beste was dat er een paar kilo's afgingen. Maar ja hoe moet je dat doen minder eten of hulp zoeken. Dit laatste heb ik gedaan via mijn huisarts en daar kreeg ik van Marloes te horen van Margret, dat scheen bij meerderen te helpen. Dus waarom niet en bellen maar voor een afspraak. Dit gebeurde half oktober en ik wilde per 1 november 2009 beginnen. Dit was de dag dat ik na mijn revalidatie wee zou beginnen met fulltime werken. Een week van te voren alles opgeschreven wat ik normaal at en dronk en met deze lijst naar Margret. Nadat zij de lijst had nagekeken kreeg ik te horen dat het geen wonder was dat ik niet kon afvallen.

Ik moest op de weegschaal gaan staan en schrok er zelf van. Het gewicht was 125,8 kilo. Dus dit was iets om aan te gaan werken. Het streven was terug naar de 90 kilo. Ik kreeg geen dieet voorgeschoteld maar wel wat wel en niet goed is. Het ging er om om de kcal van 2716 naar ongeveer 1400 terug te brengen. Dus het lekkere biertje en de snacks voorlopig laten staan en alleen maar gezond eten en drinken. Mijn levensstijl moest dus aangepast worden. Op zich valt dit tegen maar als je eenmaal a zegt moet je ook b zeggen.

Met andere woorden van alles al geprobeerd en niets wilde lukken, dus de knop moest maar een keer om en dat gebeurde, de wil om af te vallen was er en met de positieve inbreng van Margret ging het voortvarend. De kilo's gingen er af, niet te snel maar ook niet te langzaam met 1 onsje per week was zij al tevreden, met 1 kilo was ze heel blij en dat werkt motiverend en zo kon het zijn dat ik binnen anderhalf jaar de gewenste 35 kilo er af was. Ik woog toen 90.8 kilo. En vanaf dat moment was het de bedoeling om stand te houden.

Ik wilde niet meer op de 95 kilo komen maar begon wel weer anders te leven. Ik dronk weer een biertje maar dan alleen op vrijdag of zaterdag avond en dan niet 4 of 5 pijpjes maar 1 of 2. En als ik een feestje heb kijk ik nergens naar, en doe overal aan mee wat eten en drinken betreft. Je moet alleen zorgen dat je onder die 95 kilo blijft ook na die feestjes en dat lukt me goed.

Ik zeg maar zo als je wilt afvallen dan moet je het wel zelf doen en je moet het willen dus zet die knop om en neem de goed raad aan van Margret want dat werkt zoals je ziet op bijgaande foto's.

Anne

images (1)

Mijn hele leven heb ik me al onzeker gevoeld over mijn lichaam. Altijd als ik wou afvallen hoorde ik op de reclame of van vrienden/kennissen "dit dieet is zo makkelijk, als ik het kan, kan jij het ook!". Nou dan begon ik weer met volle moed aan een strak dieet. Maar de moed zakte me al snel in de schoenen zodra ik na een periode weer op de weegschaal ging staan, 2 kilo erbij! Dit frustreerde mij alleen maar en dit uitte ik door mijn frustraties weg te eten.

Nu ik bijna een jaar onder Margret's begeleiding ben, heb ik veel geleerd over mijn lichaam en eten. Het mooie is dat je op de weegschaal van Margret precies kunt zien wat er nou precies met je spieren en vet gebeurt. Want als je namelijk veel sport, gaan je spieren zwaarder wegen en daardoor kwam ik tijdens die diëten aan. Voor mij was het ook erg goed om een stok achter de deur te hebben. De eerste periode begon ik zoals ik altijd deed met nieuwe dingen heel erg gemotiveerd, maar op een gegeven moment liep ik vast, ik viel niet meer af. Maar Margret motiveerde mij om de volgende stap te zetten en zo heb ik besloten om bij een sportschool te gaan.

Ondertussen had Margret geregeld dat ik met Arjan kon gaan sporten. Hij zou een bepaald schema voor mij opzetten zodat ik snel resultaat ging zien. Op het eerste moment dacht ik: 'bah, moet ik een heel uur lang saaie oefeningen doen!' Maar dat was absoluut niet zo. Arjan had hele leuke en afwisselende oefeningen bedacht en we hebben zelfs 1 keer buiten gesport. Ook heb ik nu een abonnement bij de sportschool en sport ik nu 3 keer in de week.

Wat ik hier heel leuk aan vind is dat ik veel afwisseling heb met sporten. Ik kan sporten op tijden die mij goed uitkomen en ik merk aan mijn lichaam dat het strakker word. Als ik nu naar Margret moet zien we dat ik weer begin af te vallen, en mocht ik nog een keer weer vast lopen dan weet ik zeker dat Margret en Arjan er alles aan doen om mij blijven te motiveren.

Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik mijn streefgewicht ga behalen, niet door een of ander dieet maar door 2 coaches die stimuleren en motiveren!

Een sportieve groet van Anne.